Prapaskenat në Senat me ‘Ambasadoren’ në Tiranë: Si u ‘poshtërua’ Kavalec, pak para seancës dëgjimore  

Politiko.al
Javën që shkoi Politiko.al dhe media të tjera në Tiranë iu referuan një interviste në Fox News, ku jepeshin detaje për arsyet se pse ‘u tërhoq’ e nominuara e Presidentit Trump si ambasdadore në Tiranë, Kathleen Kavalec. Rrjeti amerikan i afrët me Trump dhe me Republikanët, pretendonte se ishin lidhjet e Kavalec me një spiun anglez që hartoi një dosje false për Trump që çuan bë ‘pendesën’ e Presidentit për nominimin e Kavalec në Tiranë.

Burime të Politiko në Uashington japin disa detaje interesante që kanë të bëjnë me seancën dëgjimore, ku pritej të bëhej edhe zyrtarizimi i kandidaturës së Kavalec. Sipas ligjit, kandidaturat e Presidentit kalojnë  në Senat dhe aty marrin ‘vulën’ e emërimeve.

Sipas traditës, të nominuarit e Presidentit, të cilët në shumicën dërrmuese marrin edhe miratimin e Senatit, ditën kur u është caktuar seanca dëgjimore, shfaqen bashkë me anëtarët e familjes. Zonjës Kavalec i ka ndodhur një incident i pakëndshëm pikërisht orët e fundit para dëgjesës në Komisionin e Jashtëm të Senatit.

Një informacion i papritur, me sa duket, e ka ndryshuar rrejdhën e ngjarjeve dhe, pak para se të fillonte seanca dëgjimore, kartoni me emrin e së nominuarës për në Shqipëri është hequr nga tryeza në sallën ku Komisioni i Jashtëm i Senatit do të dëgjonte një numër kandidatësh, ndër ta edhe Kavalec.

Kjo do të thoshte se e nominura për ambasadën amerikane në Tiranë nuk do të dëgjohej në Senat dhe i duhej të kthehej në shtëpi ‘e poshtëruar’ bashkë me familjen.

Informacioni i dhënë në Fox News rreth 9 muaj pas këtij incidenti në Senat, e shpjegon arsyen e këtij trajtimi ‘brutal’ të zyrtares së DASh.

Presidenti ‘e ka shërbyer të ftohtë’ hakmarrjen e tij.