Flash News

Rajoni

Abazoviç: Ndërhyrja e krimit të organizuar në politikë, ndikoi largimin tim

Abazoviç: Ndërhyrja e krimit të organizuar në

Kryeministri në largim i Malit të Zi, Dritan Abazoviç, ka thënë se largimi i tij nga qeveria lidhet me ndikimin e krimit të organizuar në politikë.

Abazoviç u shpreh se e gjitha lidhet me operacionin ndaj kontrabandës së drogës dhe duhanit në Mal të Zi, raporton The Guardian.

Abazoviç u mund me shumicë dërrmuese në një votë mosbesimi më 20 gusht. Megjithatë, ai tha se arsyeja e vërtetë për humbjen e tij ishte se ai u nda me dekadat e kënaqjes së qeverisë malazeze ndaj bandave kriminale duke mbikëqyrur konfiskimet e mëdha të kokainës dhe cigareve kontrabandë.

Deri më tani, asnjë koalicion i ri qeverisës nuk është shfaqur dhe kështu Abazovic mbetet kryeministër i përkohshëm.

Ai mori pjesë në asamblenë e përgjithshme të OKB-së këtë javë, duke prerë një shifër të pazakontë duke mbërritur me biçikletë në asamblenë në Nju Jork si një gjest drejt adresimit të krizës klimatike.

Të fundit