Flash News

Rajoni

Donfried: Beogradi dhe Prishtina duhet të marrin vendime të vështira

Donfried: Beogradi dhe Prishtina duhet të marrin vendime të

Ndihmës sekretarja amerikane për çështje evropiane, Karen Donfried, vlerësoi se Beogradi dhe Prishtina duhet të marrin vendime të vështira dhe se SHBA-ja dhe BE-ja duan t'i ndihmojnë dhe mbështesin në këtë proces.

“SHBA-ja dhe BE-ja nuk po përpiqen të imponojnë një zgjidhje për marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, por për t'i ndihmuar ata të marrin vendime të vështira, ata po përpiqen të jenë forca që do të sjellë ndryshime për mirë si për Kosovën ashtu edhe për Serbinë”, tha Donfried në një intervistë të Zërit të Amerikës, raporton EWB.

Ajo theksoi se vendet e Ballkanit Perëndimor kanë mundësi të avancojnë në rrugën e integrimeve euroatlantike. Donfried beson se qytetarët e Kosovës dhe qytetarët e Serbisë e shohin të ardhmen e tyre si anëtarë të plotë të komunitetit euroatlantik, por se ka vendime të vështira që duhet të marrin.

"Ne do të jemi atje për t'i mbështetur ata ndërsa ata marrin ato vendime të vështira," shtoi Donfried.

Të fundit