Flash News

Rajoni

Mbahet nesër në Mal të Zi, samiti i liderëve të Ballkanit Perëndimor dhe BE

Mbahet nesër në Mal të Zi, samiti i liderëve të

Mali i Zi do të presë nesër Samitin e liderëve të Ballkanit Perëndimor dhe Bashkimit Evropia.

Liderët e vendeve të rajonit, përfaqësues të Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara do të diskutojnë Planin e Rritjes për Ballkanin Perëndimor.

Samiti do të organizohet nga kryeministri i Malit të Zi Milojko Spajiç nën sloganin “Një rajon, vizion i përbashkët”.

Takimi i liderëve rajonalë që do të ndiqet nga Komisioneri Evropian për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Oliver Várhelyi dhe Ndihmës Sekretar i Shtetit amerikan për Evropën dhe Euroazinë, James O’Brien, është planifikuar për në orën 09:30.

Një ditë para Samitit, do të mbahet një takim i Ministrave të Çështjeve Evropiane dhe Financave të vendeve të Ballkanit Perëndimor, përfaqësuesve të Komisionit Evropian dhe organizatave partnere.

Të fundit