Flash News

Rajoni

Opozita dorëzoi mocion për rrëzimin e qeverisë, Abazoviç: Nuk do të mbijetoni dot politikisht

Opozita dorëzoi mocion për rrëzimin e qeverisë,

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviç tha sot në konferencën për media se nuk e di nëse qeveria do t'i mbijetojë 19 gushtit.

Me bindje Abazoviç iu drejtua opozitës e cila një ditë më parë dorëzoi mocionin për rrëzimin e qeverisë së tij, se ata nuk do t’i mbijetojnë politikisht.

“Një pjesë e njerëzve që e nisën procedurën dhe një pjesë e strukturave që e nisin atë procedurë, gjoja duke u fshehur pas Marrëveshjes Themelore, sigurisht që nuk do të mbijetojnë politikisht, qoftë kjo të realizohet më 19 gusht, në disa zgjedhje, në zgjedhjet lokale në Podgoricë. , një pjesë e atyre strukturave me siguri nuk do të mbijetojnë”, tha Abazoviç, sipas RTCG.

Ai tha se në seancën e Kuvendit të Malit të Zi ku do të ketë votëbesim për qeverinë do të dihet se kush është kundër Marrëveshjes Themelore me Kishën Ortodokse Serbe dhe se kushdo që shtyp dritën jeshile do të thotë se duan ta kthejnë Malin e Zi dhe ta anulojnë atë akt.

Ai shtoi se dyshon se ata që duan të ndryshojnë qeverinë kanë 41 deputetë.

Të fundit