Flash News

Rajoni

Qeveria e Kosovës pranon se po bën negociata “të fshehta” me serbët

Qeveria e Kosovës pranon se po bën negociata “të

Qeveria e Kosovës ka deklaruar se po zhvillon negociata me zyrtarët serbë në veri dhe me disa organizata të shoqërisë civile, por larg vëmendjes publike.

Zëdhënësi i qeverisë, Përparim Kryeziu ka thënë për REL, se bisedimet po kryhen në privatësi me qëllim mbrojtjen e tyre nga “presionet dhe kërcënimet” e “strukturave ilegale dhe grupeve të lidhura me to”.

“Së fundmi, më saktësisht javën e kaluar, kryeministri [Albin Kurti] ka zhvilluar një takim me dhjetë serbë lokalë, udhëheqës të organizatave të shoqërisë civile në vend. Pra, komunikimi dhe dialogu me serbët lokalë po ndodh, por po zhvillohet në atë mënyrë që nuk i cenon vetë ata”, tha ai, pa dhënë detaje të tjera.

Për shkak të hyrjes në fuqi të vendimit për targat, ku serbët duhet t’i kthenin automjetet me targa të Kosovës, zyrtarët serbë dhanë dorëheqjen nga institucionet në very,

Largimin e tyre e mbështeti edhe Serbia, e cila u zotua se punëtorëve të dorëhequr, do t’ua kompensojë rrogat që kanë marrë nga institucionet e Kosovës.

Të fundit