Rajoni

Zgjedhjet në Kosovë dhe MV, si ka qenë pjesmarrja në votime deri më tani

Zgjedhjet në Kosovë dhe MV, si ka qenë pjesmarrja në votime

Vazhdon pa probleme procesi i votimit në Kosovë. Deri më orën 11.00, sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve pjesmarrja e qytetarëve në votime ishte 8.21%.

Pjesmarrje të lartë ka pasur në Prishtinë, ndërsa është vënë re niveli i ulët në Prizren. Kujtojmë se të drejt vote në këto zgjedhje kanë 1 milion e 885 mijë e 448 qytetarë.

Ndërsa në Maqedoninë e Veriut procesi është shoqëruar me problematika të vogla, ndërsa pjesmarrja e qytetarëve në votime deri në orën 13.00 ka qenë mbi 20%.

Kështu bën me dije Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ndërsa shton se qytetet me nivelin më të lartë të pjesmarrjes janë Novaci, Kratova dhe Krushevë.

Qytetarët e Kosovës dhe MV drejtohen sot në kutitë e votimit për të zgjedhur drejtuesit e rinj lokalë. Procesi ka nisur në orën 07.00 dhe do të mbyllet në 19.00.

Të fundit