Rama për ‘Zgjedhoren’: Më vjen keq që në 2020-ën ka ambasadorë që hyjnë e dalin në seli partish për negociata

Ndërsa vijojnë ende përpjekjet për arritjen e një marrëveshje për implementimin e Reformës Zgjedhore, kryeministri Edi Rama, duke kursyer komentet, ka deklaruar se nga ana e mazhorancës janë përmbushur të gjitha detyrimet për ndryshimet e reformës.

Sipas kryeministrit, problemi qëndron te palët që mendojnë se me ligjin e reformës fitohen zgjedhjet.

“Është e thjeshtë, ka një sugjerim të kthyer në një kërkesë që nga Bundestagu u përfshirë në dokumentin e këshilli për një reformë zgjedhore mbi bazën e rekomandimeve të SBE që do votohen në parlament.

Gjithçka që nuk është shkencë se janë gjëra të shkruara shpesh ku më e përsëritura ku ka patur raporte e ODIHR është depolitizimi i administratës zgjedhor. Rekomandimi ka qenë për depolitizim të administratës zgjedhore dhe ne jemi të hapur. Duke qenë se janë përfshirë edhe partnerët e Shqipërisë nuk dëshiroj të bëj komente para se të flasin dëshmitarët.

Nuk dëshiroj, kam diturinë e plotë për ecurinë e procesit, por ajo që na duhet është bëjmë sa më pak polemika e lagu se lagu dhe të përpiqemi për produktin më të mirë.

Nga ana jonë mendojmë se produkti është aty dhe i plotësin kushtet , ka palë që mendojnë se me ligjin e reformës fitohen zgjedhjet, zgjedhjet fitohen me votën, apo me sisteme ato që ata i imagjinojnë si mrekullia, nuk është e vërtetë, është çështje garantimi standardesh”, tha Rama, duke shtuar se shpreh keqardhjen se në vitin 2020 ka ende nevojë për ndërhyrjen e ndërkombëtarëve për arritjen e një marrëveshje.

“Besoj se e kemi bërë detyrën tonë, por nuk duam të merremi me fjalë, se ka dëshmitarë, Me vjen keq që në 2020 të ketë ambasadorë që hyjnë e dalin në seli partish për negociata. Mendoj se do duhet ta kishim bërë vetë këtë, por duke qenë se palët e tjera kanë nevojë për këtë element edhe për garanci, nuk ka problem. Nuk dua të bëj koment sot, pasi mendoj se ka të tjerë që duhet të flasin”, shtoi kryeministri.