Sekuestrimi i pasurisë së Ndroqit, Vokshi kërkon transparencë në hetimin e SPAK: Mund të cenohet liria e medias

Ish deputetja e Partisë Demokratike, Albana Vokshi, ka reaguar pas nisjes së hetimeve nga ana e SPAK ndaj pronarit të Ora News, Ylli Ndroqi. Përmes një postimi në rrjetet sociale, Vokshi kërkon transparencë të plotë në hetimin e SPAK ndaj Ndroqit, ndërsa lë dyshime se në këtë rast mund të kemi edhe cenim të lirisë së medias.

Vokshi në emër të PD, ka shprehur “mbështetjen e plotë ndaj gazetarëve dhe stafit të RTV ORA dhe Ora News, duke i inkurajuar të vijojnë të palëkundur misionin e tyre në shërbim të publikut dhe interesit të qytetarëve.”

Postimi i Albana Vokshit:

Partia Demokratike ka ndjekur me vëmendje njoftimin e Prokurorisë së Posaçme për hetimin pasuror ndaj pronarit të grupit mediatik ORA z. Ylli Ndroqi.

Duke mbështetur çdo hetim, ndaj cilido, pa asnjë dallim dhe duke nxitur barazinë e plotë përpara ligjit, Partia Demokratike apelon për transparencë të plotë mbi këtë hetim, duke qenë se mund të vihet në rrezik serioz liria e medias.

Pretendimet e avokatëve mbrojtës për një sulm politik ndaj klientit të tyre janë shqetësuese dhe kërkojnë shqyrtim serioz.

Shpejtësia e hetimit prej vetëm prej 7 ditësh, nga nisja e hetimit deri në paraqitjen e kërkesës në gjykatë për sekuestrimin e disa mediave, vlen gjithashtu të sqarohet.

Dërgimi i forcave policore për të rrethuar RTV Ora dhe Ora Neës, duke ushtruar presion psikologjik mbi gazetarët dhe stafin hedh hije të forta dyshimi për mënyrën sesi u veprua, kohën kur u veprua dhe arsyet pse u veprua tani.

Partia Demokratike është në mbështetje të plotë të gazetarëve dhe stafit të RTV ORA dhe Ora Neës, duke i inkurajuar të vijojnë të palëkundur misionin e tyre në shërbim të publikut dhe interesit të qytetarëve.