Si mund t`ja dalësh mbanë në vendin e punës, konsulencë dhe trajnime për të rinjtë që të jenë më të suksesshëm

Nuk është një fenomen, as nuk është diçka që ndez dhe zgjat. Duhet të merresh shumë me veten që të kesh rezultat në fund. Sigurisht që nuk ka për qëllim të aplikohet për individët të cilët duhet të rregullojnë diçka ose ndonjë formë të ndërhyrjes korrigjuese.

Stërvitja profesionale (proffesional coaching) po lulëzon dhe po dëshmon se po ndodhin ndryshime pozitive në jetën dhe komunitetin e atyre që po zhbllokojnë potencialin e tyre. Për të dyja palët, si për ‘klientët’ ashtu edhe për vetë trajnerët.

Sipas edhe studimeve të ndryshme në botë, është vërejtur se numri i personave që kanë filluar të trajnohen për të nxjerrë më të mirën e vetës së tyre tek objektivat dhe qëllimet që synojnë, është rritur. Trajnimi po piqet dhe po zhvillohet çdo ditë, duke krijuar mundësi të reja për profesionistët që dëshirojnë të zhvillohen në karrierë. Nëse jeni gati dhe të “etur” për të nxjerrë më të mirën nga vetja juaj, këtë mund ta bëni edhe në Shqipëri.

Nëse nuk e dini, një gjë e tillë ofrohet dhe në Shqipëri. Politiko ishte e pranishme në Eventin vjetor të certifikimit për vitin 2020. Njerëz të suksesshëm nga fusha të ndryshme, duke filluar nga sipërmarrësit dhe deri tek përfaqësues të OJF-ve, dëshmuan në një takim 2-ditor se sa shumë kishte ndryshuar jeta dhe karriera e tyre qëkur kanë filluar të konsultohen me një trajnere profesioniste.

Elida Motro Iljazi është drejtuese dhe themeluese e “EMI – CC Coaching and Consulting”. Kjo është një kompani e angazhuar për të përmirësuar performancën e individëve dhe ekipeve në tregun e punës në Shqipëri dhe jashtë saj.

Elida rrëfeu për Politiko se ndër vite, pjesë e këtij trajnimi janë bërë emra të njohur nga shumë fusha të ndryshme, në politikë, art e biznes. E ftuar ishte dhe ish-ministrja Eglantina Gjermeni, deputetja socialiste e Kuvendit të Shqipërisë, e cila rrëfeu eksperiencën e saj personale se si ka arritur të jetë grua e suksesshme në politikë dhe nënë e bashkëshorte e arrirë në jetën personale.

 

View this post on Instagram

 

Njihuni me të suksesshmit tanë!😁 Shumë frymëzim dhe motivim u përcoll prej tyre .😊

A post shared by EMI-CC COACHING & CONSULTING (@emi_coaching_and_consulting) on

Në këtë event, u prezantuan disa prej historive të suksesit, të cilat nën vëzhgimin dhe konsultimin e Elidës, kanë arritur të nxjerrin më të mirën nga vetja  e tyre duke arritur kështu suksesin e tyre për të cilin kanë ëndërruar.

Kjo nismë e Elidës, që ka vite që ushtron këtë profesion, vjen si një përgjigje për ato të rinj e të reja, të cilët kanë nevojë të marrin disa mekanizma dhe instrumente se si t`ja dalin mbanë në vendin e punës.

Elida thekson se:

“Gjëja e parë dhe kryesore është se njerëzit duhet ta kuptojnë shumë qartë se çfarë kanë nevojë të bëjnë. Çfarë aftësish kanë, çfarë interesash, çfarë vlerash kur dalin në tregun e punës.”

Të punosh me një trajner apo konsulent është bërë një normë në botën tonë moderne, e ndërsa në Shqipëri së fundmi ka filluar të jetë me e pranishme . Nga atletët profesionist e deri tek biznesmenët profesionalë, nga nënat që bëjnë një jetë mesatare e deri tek të diplomuarit në kolegje arsyet për të punuar me një trajner janë po aq të larmishëm sa individët.

Trajnimi dhe konsulenca mund të marrë shumë forma, nga seanca individuale deri tek puna në grup, në telefon ose përmes internetit. Të gjitha këto mundësi i gjeni dhe me “EMI – CC Coaching and Consulting” që ofrohen nga Elida.

Shërbimet që ofrohen në EMI – CC Coaching and Consulting

Kanali në You Tube i Elidës: