Flash News

Bota

Akuzohet për abuzim me fondet e fushatës, George Santos përjashtohet nga Dhoma e Përfaqësuesve

Akuzohet për abuzim me fondet e fushatës, George Santos

Republikani George Santos është përjashtuar nga Kongresi. Votimi për dëbimin e Santos, i dyti që nga zgjedhja e tij vitin e kaluar, kërkoi një shumicë prej dy të tretave të të pranishmëve.

Santos bëhet anëtari i gjashtë i përjashtuar nga Dhoma e Përfaqësuesve. Tre të parët luftuan për Konfederatën në luftën civile. Dy të tjerët u përjashtuan pasi u dënuan për krime.

Santos është deklaruar i pafajshëm për 23 akuza federale për mashtrim, por nuk është gjykuar. Një përpjekje e mëparshme dëbimi, e ngritur nga anëtarët e partisë së tij, dështoi pjesërisht sepse demokratët e lartë votuan kundër, duke përmendur rreziqet e përjashtimit të anëtarëve pa bindje të siguruara.

Santos, 35 vjeç, është përfshirë në polemika që nga zgjedhjet në nëntor 2022. Ai ka pranuar se ka fabrikuar pjesë nga biografia e tij dhe prokurorët federalë e akuzojnë atë për pastrimin e fondeve të fushatës dhe mashtrimin e donatorëve.

Të fundit