Flash News

Bota

Britania e Madhe shkon në zgjedhje të parakohshme, mbahen më 4 korrik

Britania e Madhe shkon në zgjedhje të parakohshme, mbahen më 4

Kryeministri britanik Rishi Sunak ka vendosur të zhvillojë zgjedhje të parakohshme në 4 korrik.

Sekretari i Jashtëm David Cameron nxiti spekulime kur ndërpreu udhëtimin e tij në Shqipëri më herët sot dhe sekretari i mbrojtjes Grant Shapps gjithashtu vonoi fluturimin e tij për të marrë pjesë në një takim të NATO-s në Lituani, shkruan The Indipendent. 

Ministrat morën pjesë në një mbledhje urgjente të kabinetit në orën 16:00 këtë pasdite dhe kryeministri besohet se do t'i drejtohet kombit në orën 17:00.

Zoti Sunak foli për zgjedhje të parakohshme kur u pyet nga udhëheqësi i SNP Westminster gjatë PMQ-ve të sotme.

“Do të ketë zgjedhje të përgjithshme në gjysmën e dytë të këtij viti”, u përgjigj kryeministri.

 

Të fundit