Flash News

Bota

Cilat janë politikat e Giorgia Melonit, kryeministres së re të Italisë

Cilat janë politikat e Giorgia Melonit, kryeministres së re të

Tani që zgjedhjet kanë përfunduar, vëmendja është kthyer te pikëpamjet e Giorgia Melonit dhe për politikat e partisë Vëllezërit e Italisë. Partia ka rishikuar disa nga pikëpamjet dhe politikat e saj në vitet e fundit.

Qasja me Evropën

Për shembull, Meloni dhe partia e saj kanë pasur prej kohësh pikëpamje euroskeptike. Dikur flitej për daljen nga euro dhe për të kërkuar ndryshime në rolin e Italisë në Evropë, duke i bërë disa të frikësoheshin se mund të ndiqte një version italian të Brexit.

Por platforma e saj zgjedhore e angazhon partinë për integrimin evropian. Ajo që mbetet është një thirrje për një BE "më shumë politike dhe më pak burokratike". “Kjo nuk do të thotë se ne duam të shkatërrojmë Evropën, që duam të largohemi nga Evropa, se duam të bëjmë gjëra të çmendura”, ka thënë Meloni.

Kjo nuk do të thotë se nuk ka probleme. Meloni ka shprehur kritika ndaj përpjekjeve të BE-së për t'i bërë presion Hungarisë dhe Polonisë mbi standardet demokratike.

Ajo akuzoi BE-në se "përdor çështjen e shtetit të së drejtës si një klub ideologjik për të goditur ata që konsiderohen të paaftë". Kështu që Brukseli mbetet i shqetësuar.

Dhe ndërsa partia Vëllezërit e Italisë dikur ishte e prirur për marrëdhënie më të ngushta me Rusinë, kjo ndryshoi me pushtimin e Ukrainës. Premtimet e saj zgjedhore angazhohen në mënyrë të vendosur për të përmbushur marrëveshjet e NATO-s të Italisë dhe mbështetjen për Ukrainën.

Emigracioni

Por një fushë ku partia mbetet e fortë është kontrolli i imigracionit. Ajo është akuzuar për politika raciste apo fashiste nga kundërshtarët e saj. Por ajo thotë se dëshiron vetëm të luftojë imigracionin e paligjshëm dhe të ketë "menaxhim të rregullt" të migracionit legal. "Mbrojtja kufitare" që planifikon do të ndalojë trafikimin e qenieve njerëzore, thotë ai.

Italia

Partia e Melonit ka premtuar gjithashtu "mbrojtjen dhe promovimin e rrënjëve historike dhe kulturore klasike dhe judeo-kristiane të Evropës".

Në vend, partia ka një mori ndryshimesh të planifikuara: duke përfshirë taksa më të ulëta, një president të zgjedhur drejtpërdrejt dhe një zotim për të ndjekur vetë-mjaftueshmërinë energjetike mes krizës së kostos së jetesës.

 

Të fundit