Flash News

Bota

Djali i Joe Biden sërish para drejtësisë, akuzohet për evazion fiskal

Djali i Joe Biden sërish para drejtësisë,  akuzohet për

Djali i presidentit amerikan Joe Biden, Hunter, po përballet me një çështje të dytë penale.

Një aktakuzë pretendon se ai nuk ka paguar të paktën 1.4 milion dollarë (1.1 milion £) në taksat federale që i detyrohej për vitet tatimore nga 2016 deri në 2019, raporton BBC. 

Ai vjen pasi një marrëveshje për pranimin e fajësisë, e cila pritej të shihte zotin Biden të pranonte një numër shkeljesh tatimore dhe me armë për të shmangur burgun, dështoi në korrik.

Në shtator, prokurorët njoftuan se po paditnin zotin Biden, 53 vjeç, me tre akuza për gënjeshtër në formularin e aplikimit që ai përdori për të blerë një pistoletë në 2018.

Dhe gjatë gjithë kohës, republikanët e Kongresit, të cilët kanë nisur hetimet për marrëdhëniet e biznesit me jashtë të zotit Biden, kanë hapur një hetim për shkarkimin e presidentit. 

Në qershor, prokurorët me Departamentin e Drejtësisë të SHBA arritën një marrëveshje dypjesëshe për pranimin e fajësisë me ekipin ligjor të Hunter Biden.

Sipas marrëveshjes, ai do të akuzohej për dy akuza për kundërvajtje për mospagimin e taksave në kohë në 2017 dhe 2018.
Ai gjithashtu duhej të pranonte se kishte poseduar në mënyrë të paligjshme një armë ndërsa ishte përdorues droge dhe të pranonte trajtimin dhe monitorimin e drogës në vend të një akuze më të rëndë penale dhe burgim të mundshëm.

Të fundit