Flash News

Bota

Pse qau Kim Jong Un para grave të Koresë së Veriut?

Pse qau Kim Jong Un para grave të Koresë së Veriut?

 

Kim Jong-un është filmuar duke qarë ndërsa u bën thirrje grave të Koresë së Veriut që të kenë më shumë fëmijë dhe t'i rrisin ato që ta duan shtetin autoritar.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut u pa të fshinte sytë me një shami të bardhë teksa u drejtohej mijëra grave të mbledhura në një takim kombëtar të nënave në Phenian.

Shumë nga audienca qanë përkrah tij gjatë ngjarjes së koreografisë së kujdesshme, e para e këtij lloji që do të mbahet në 11 vjet, mes shqetësimeve në rritje për një rënie të nivelit të lindjeve në shtetin e izoluar.

“Ndalimi i rënies së numrit të lindjeve dhe ofrimi i kujdesit dhe edukimit të mirë të fëmijëve janë të gjitha çështjet tona familjare që duhet t'i zgjidhim së bashku me nënat tona,” tha Kim.

Koreja e Jugut ka vlerësuar se niveli i lindjeve në Korenë e Veriut ka qenë në rënie gjatë dekadës së fundit. Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullsinë thotë se shkalla e lindshmërisë së Koresë së Veriut qëndron në 1.8 lindje për grua që nga viti 2023, që është nën normën standarde 2.1 në vendet e zhvilluara.

Koreja e Veriut është shumë e varur nga puna fizike për të mbajtur ekonominë e saj në këmbë mes lidhjeve të izoluara tregtare me Perëndimin për shkak të sanksioneve.

Të fundit