Flash News

Bota

Raul Castro jep dorëheqjen nga drejtimi i Partisë Komuniste në Kubë

Raul Castro jep dorëheqjen nga drejtimi i Partisë Komuniste në

Raul Castro konfirmoi se ka dhënë dorëheqjen nga udhëheqja e Partisë Komuniste në Kubë, pas gjashtë dekadave të qeverisjes nga ai dhe vëllai i madh Fidel Castro, shkruan Reuters.

Lajmin, Raul Castro, 89-vjeç e ka bërë ktë ditur teksa ka mbajtur një fjalim në hapje të Kongresit të Tetë të partisë në pushtet në Kubë.

“Për aq sa të jetoj, unë do të jem i gatshëm që të mbroj shtetin, revolucionin dhe socializmin me më shumë forcë se kurrë më parë”, ka thënë ai.

Castro nuk ka përkrahur ndonjë pasardhës të tij, mirëpo në të kaluarën ka treguar mbështetje për Miguel Diaz-Canel, i cili është zgjedhur president i Kubës, pas Castros më 2018.

Fidel Castro ka drejtuar Revolucionin e vitit 1959, duke larguar nga pushteti Fulgencio Batistan.

Ai është bërë kryetar i Partisë Komuniste të Kubës më 1965, dhe ka udhëhequr shtetin derisa ia ka dorëzuar presidencën Raulit më 2008.

Raul Castro njihet për arritje të marrëveshjes me ish-presidentin amerikan Barack Obama më 2014, çka ka rezultuar me forcim të lidhjeve në mes të dy vendeve, ndonëse një pjesë e mirë e marrëveshjes është përmbysur më vonë nga ish-presidenti tjetër amerikan Donald Trump.

Të fundit