Flash News

Ditari i Maxhorancës

Ahmetaj ankimon në Gjykatën Kushtetuese kontrollin e banesës së partneres së tij

Ahmetaj ankimon në Gjykatën Kushtetuese kontrollin e banesës

Deputeti i PS-së Arben Ahmetaj, përmes avokatëve të tij ka ankimuar vendimin e Gjykatës Kushtetuese për kontrollin e banesës së bashkëjetueses.

Sipas ankimit, kontrollet janë në papajtueshmëri me ligjin dhe antikushtetuese, pasi nuk ka patur autorizim nga Kuvendi, sepse në njërën nga banesat jetonte edhe vetë Ahmetaj, që gëzonte mandatin e deputetit.

Ahmetaj nga arratia kërkon shfuqizimin e e vendimit të Gjykatës së Lartë dhe dërgimin e çështjes për rigjykim në Apel.

Kujtojmë që ish-zv.kryeministri Arben Ahmetaj është shpallur në kërkim ndërkombëtar nga SPAK.  

Prokuroria e Posaçme pretendon se Arben Ahmetaj, në pozicionin e ministrit të Zhvillimit Ekonomk, Tregtisë e Sipërmarrjes, ka përfituar një vilë në bregdet dhe gati 500 mijë euro si ryshfet nga biznesmenët e inceneratorëve.

Sipas SPAK, vlerat janë përfituar në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë nga Ahmetaj, përmes pagesave nga persona të tjerë, por burimi i parave ishte Klodian Zoto e Mirel Mërtiri.

Edhe pse nuk ka informacione zyrtare për vendodhjen e tij, avokati i Ahmetj tha për mediat se ish-ministri ndodhet në Britani pranë vajzës.

Të fundit