Flash News

Ditari i Maxhorancës

Aksioni opozitar për komisionet hetimore, Rama: Nuk ngrihen pa u plotësuar kriteret

Aksioni opozitar për komisionet hetimore, Rama: Nuk ngrihen pa u

Kryeministri Edi Rama komentoi aksionin opozitar, që synon të “paralizojë” jetën parlamentare dhe rrjedhimisht votimin e Buxhetit 2024 në seancën e nesërme parlamentare.

Kjo nuk është klima për ligjin më të rëndësishëm por asnjë ligj dhe për asnjë zakon sepse kur njerëzit mblidhen së bashku në një çati për cilindo arsye supozohet minimumi sillen ftohtë me njëri-tjetrin por jo të përdorin mjete të ftohta dhe armë të nxehta kundër njëri-tjetrit.”, tha Rama në emisionin “Debat” në A2CNN.

Lidhur me kërkesën kryesore të opozitës që është pranimi i kërkesave të tyre për ngritjen e komisioneve hetimore parlamentare, Rama tha se është një listë kriteresh që duhet plotësuar për lejimin e ngritjes së tyre.

“Kjo nuk është çështje impresionesh të para por kornize kushtetuese dhe ligjore sepse sigurisht Kushtetua i jep të drejtën një grupi deputetësh, të cilët kanë një numër të kufizuar brenda parlamentit, pra edhe opozitës që të kërkojnë ngritjen e një komisioni hetimor parlamentar.

Por ngritja e tij nuk është një veprim automatik por një vendim që merret mbi bazën e kritereve kushtetuese dhe ligjore. Sa kohë nuk plotësohen këto kritere këto komisione nuk do të ngrihen”, u shpreh Rama.

Të fundit