Flash News

Ditari i Maxhorancës

Braçe: Nga 1 tetori pensionet do të indeksohen me 8.6%

Braçe: Nga 1 tetori pensionet do të indeksohen me 8.6%

Deputeti socialist Erion Braçe tha se se nga 1 tetori pensionet do të indeksohen me 8.6%

Braçe në fjalën e tij në seancën plenare tha se kjo rritje mbulon plotësisht normën e rritjen së inflacionit dhe se do të sjellë për 3 muajt në vijim 3.2 mln lekë plus.

Që nga 1 tetori, e gjithë masa e pensionistëve do të marrin rritje 8.6 % që mbulon plotësisht normën e rritjen së inflacionit. Do të sjellë për 3 muajt në vijim 3.2 mln lekë plus.

 Ndërkohë që kjo rritje për vitin e ardhshëm do të transferohet tek pensionistet 121 mln dollarë, kjo është fatura e plotë.

Nga dhjetori që shkoi deri në 1 tetor janë 11.7 mln lekë më tepër që janë transferuar në buxhetet e tyre, që do t’i shtohet edhe bonusi i dhjetorit. janë para por që nuk mjaftojnë.. pensionistët meritojnë jo rritje të copëzuar por unike” deklaroi ai.

Të fundit