Flash News

Ditari i Maxhorancës

Ilir Beqja paraqitet në SPAK, kyç gojën përpara gazetarëve

 

Ilir Beqja paraqitet në SPAK, kyç gojën përpara

Ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj është paraqitur sot në SPAK duke zbatuar masën e sigurisë ‘detyrim për paraqitje’.

Pasi ka dalë nga ambientet e SPAK ai ka refuzuar të flasë për gazetarët.

SPAK e akuzon atë për shpërdorim detyre për koncesionin e sterilizimit, ndaj Prokuroria e Posaçme zyrtarizoi hetimin për ish-ministrin e Shëndetësisë, Ilir Beqaj, lidhur me koncesionin e sterilizimit të pajisjeve kirurgjikale, kontrata koncesionare 10-vjeçare afro 100 milionë dollarëshe, e cila u firmos në dhjetor 2015 dhe ende vijon.

Sipas hetimeve të zhvilluara deri në këtë fazë, ish-ministri akuzohet për shkelje të barazisë në tendera apo ankande publike.

Të fundit