Flash News

Ditari i Maxhorancës

“Nuk kanë det dhe kokat nxehen”, Rama komenton situatën në Kosovë: Ushtria serbe ka fuqi zero

“Nuk kanë det dhe kokat nxehen”, Rama komenton situatën

Kryeministri Edi Rama, teksa komentoi situatën në veri të Kosovës, prania e ushtarëve serbë në kufi me Kosovën është e barabartë me zero.

Nga Bratislava, ku po mbahet forumi për Ballkanin, Rama bëri një krahasim mes ushtrisë serbe dhe asaj meksikane në kufi me Amerikën, por pa e adresuar fajin te ndokush.

“Kjo është shfaqja më e pabesueshme e politikes së brendshme, sepse ushtria serbe në kufi të Kosovës ka një fuqi të barabartë me zero. Është njësoj si ushtria maksikane të shfaqej në kufirin me SHBA. Çfarë mund të bëjë? Asgjë. Ka të bëjë vetëm me politikën e brendshme. Ka shumë në lidhje me politikën e brendshme, dhe atë se çfarë ndodh në kufirin me Kosovën”, tha Rama.

Kryeministri ka ironizuar situatën duke thënë se "nuk kanë det dhe kokat nxehen", ndërsa shtoi se shkak bëhet ngrëçi krijuar në njohjen reciproke

“Për fat të keq para se të vij vera kemi probleme në pjesën veriore të Kosovës, mbase nuk kanë det dhe kokat nxehen. Ku ishim 10 vjet më parë, ishim në një gjendje shumë më të vështirë. Sot BP ësht në pozitën më të mirë, edhe mes Kosovës dhe Serbisë, janë vetëm hapa larg përmbushjes së marrëveshjes historike. Kjo shkon kundër inercisë së tyre për të luftuar për të jetuar. Ky konflikt aty ka një arsye që në këndvështrimin tim mund të ish-shmangur plotësisht. Nuk është tregues i problemeve konkrete, këta kryeratë të zgjedhur, thelb është që ka një marrëveshje që duhet përmbyllur, njohja reciproke. Ka një hezitim për të arritur këtë marrëveshje”, shtoi Rama.

Të fundit