Flash News

Ditari i Maxhorancës

“Xibraka”, Çuçi: Për ne është ezauruar, s’ka arsye për debat

“Xibraka”, Çuçi: Për ne është ezauruar,

Kreu i grupit parlamentar të PS, Bledi Çuçi, ka treguar se pse nuk mund të futet në rendin e ditës kërkesa për mocion me debat lidhur me çështjen ‘Xibraka’.

Nga Kuvendi, Çuçi tha se çështja në fjalë është ezauruar në komisionin hetimor të ngritur në vitin 2018 dhe se për socialistët nuk është më një çështje që ka nevojë për debat.

“Vërtet diskutuam këtë çështje në Konferencën e Kryetarëve, qëndrimi ynë ishte i qartë, madje nuk pranuam as rendin e ditës, pasi është një çështje e ezuaruar gjerësisht si në organet e drejtësisë dhe në parlament. Po të lexosh referencën lidhen duke filluar që nga grupi Habilaj që është trajtuar gjerësisht, për të vazhduar me Xibrakën që është hetuar dhe gjykuar dhe mbi të gjitha dhe një debat politik është bërë në parlament për këtë cështje.

Kujtojmë që në 2018 është ngritur dhe një komision hetim që e ka ezururar të paktën debatin politik për këtë çështje Për ne nuk ekziston më kjo çështje, prandaj nuk ka asnjë arsye të ketë një mocion, një debat për këtë çështje", tha Çuçi.

 

Të fundit