Flash News

Ditari i Opozitës

Argita Malltezi në Kuvendin Kombëtar: Nëse shpresa është vrarë, detyra jonë është ta kthejmë. Ku gabuam?

Argita Malltezi në Kuvendin Kombëtar: Nëse shpresa

Vajza e kreut të PD, Sali Berisha Argita Malltezi ka përcjellë një mesazh nga Kuvendi Kombëtar i PD i mbajtur sot në Pallatin e Kongreseve.

Në fjalën e saj, Malltezi tha se vendi rrezikon të bjerë sërish në një diktaturë të ngjashme me atë që përjetuan shqiptarët, vetëm me dallimin se sot shqiptarët lejohen të lënë gjithçka e të ikin.

Jam mirënjohëse që jam këtu sot, jo vetëm si demokrate, por edhe nënë e 4 fëmijëve dhe si përfaqësuese e shtrezës së mesme. Diku ne gabuam. Secili prej nesh rendi drejt ekonomisë, por ne rrezikojmë që të biem në diktatorë të ngjashme me diktaturën e dikurshme. Kjo nuk quhet zgjedhje, por nënshtrim. Në vitet 90 kam marrë pjesë në ngjarjet aktive të dhjetorit.

Për shkak të moshës, dhe pa pretendim ekonomik. Ajo që më bënte që të qëndroja ishte e drejta e fjalës e shkollës, e besimit. Në cilën pikë të rrugëtimit tonë gabuam që jemi në këtë gjendje? Ne injoruam faktin që krimi do të hapej në rrugët tona.

Varfëria është rritur frikshëm dhe konkurron me krimin, diku ne gabuam secili prej nesh u përpoq shumë dhe rendi drejt sigurisë ekonomike, por harruam një mësim të historisë që e kemi përjetuar, të drejtat politike janë thelbësore edhe për ushtrimin e lirive ekonomike.

Rrezikojmë të biem në një diktaturë të ngjashme me atë që përjetuam, me një dallim sot na lejohet të lëmë gjithçka e të ikim, të largojmë fëmijët tanë. Kjo nuk quhet zgjedhje, por nënshtrim. Përdhosje e të drejtave tona”, tha ajo ndër të tjera.


 

Të fundit