Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Mirush Kabashi ishte mbret në skenë, u largua si Sokrati i kësaj kohe

Berisha: Mirush Kabashi ishte mbret në skenë, u largua si Sokrati i

Kryedemokrati Sali Berisha ka marrë pjesë në homazhet në nder të aktorit Mirush Kabashi, i cili u nda nga jeta një ditë më parë.

Berisha shprehu vlerësim për Kabashin, duke thënë se “Sokrati” shqiptar ka lënë një trashëgimi edhe për brezat që do të vijnë.

“Erdha për të shprehur së bashku me mikun tim, Besnik Mustafaj, mirënjohjen tonë, admirimin e pakufishëm për gjeniun e skenës, filmit dhe teatrit, Mirush Kabashin.

Por, për Mirushin ka gjithnjë celebrim të asaj trashëgimie që ky len për ne dhe brezat që vijnë. Ai vërtet ndahet, por ndahet duke lënë një trashëgimi mahnitëse. Ai ishte mbret në skenë, ndoshta askush tjetër nuk arriti të sublimohet në interpretimet e tij, në personazhet që mori përsipër.

Ai, e them, u largua si Sokrati i kësaj kohe, në sensin që me Apologjinë e Sokratit, shënoi ndoshta kulmin e tij në skenën shqiptare, por edhe atë ndërkombëtare. Ndaj edhe njëherë ngushëllime më të ndjera familjes, respektin më të madh për veprën e pavdekshme të Mirush Kabashit”, tha Berisha.

Berisha: Mirush Kabashi ishte mbret në skenë, u largua si Sokrati i

Të fundit