Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: PD dënon ndërhyrjen të Edi Ramës në punët e brendshme të Kosovës

Berisha: PD dënon ndërhyrjen të Edi Ramës në punët

Kreu i PD-së Sali Berisha i bëri thirrje ndërkombëtarëve të mos lejojë ndërhyrjen e Ramës në punët e brendshme të Kosovës, sepse në mënyrë absolute është e dëmshme dhe aspak e dobishme.

 “Edi Rama nxori përsëri nga sirtarët, kërkesën për konferencë ndërkombëtare të paraqitur nga Beogradit dy vite më parë dhe të mbështetur fuqimisht nga Lavrov. Një konferencë ndërkombëtare për Kosovës ka qëllim vetëm të zhbëjë të gjitha ato që janë arritur dhe të shënojë një fillim nga e para për llogari të nacionalizmit serb.

Komuniteti ndërkombëtar ka treguar angazhim maksimal. Vetë kancelari Scholz, presidenti Macron, sekretari Blinken, janë angazhuar direkt. Vetë plani franko-gjerman është dorëzuar. Edi Rama në parashtresën e tij fajëson Kosovën për mos zbatimin e këtij plani, në një kohë kur kryeministri i Kosovës në Ohër ishte i gatshëm ta firmoste, kurse homologu i tij, serbomadhi Vuçiç deklaroi se, unë nuk e firmos kurrë atë.

Duke kërkuar konferencë ndërkombëtare, Edi Rama përsëri mendon se refuzimi i Serbisë i çdo opsioni tjetër përveç se, i një republike serbe të tipit të asaj të Bosnjes në Kosovës, do mund të shkohet drejt shpërbërjes së Kosovës dhe ndarjes  së saj mes Serbisë dhe Shqipërisë”, tha ai.

Kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisham u shpreh se kërkesa e Ramës që në komunat e veriut të vendoset KFOR-i është djallëzore.

Berisha tha se këtë projekt Edi Rama për Komunat e Veriut të Kosovës e mbrojti për vite të tëra me shkëmbim territoresh, por ky projekt ka dështuar, është arkivuar njëherë e mirë.", tha Berisha.

Të fundit