Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Taksa e Rrugës së Kombit do të hiqet, dibranët mos lejojnë ndërtimin e Skavicës

Berisha: Taksa e Rrugës së Kombit do të hiqet, dibranët mos

Kreu i Partisë Demokratike Sali Berisha garantoi se taksa dhe trau i Rrugës së Kombit do të jenë në vendimet e para të PD-së me ardhjen në qeveri.

“Një nga vendimet e para do të jetë heqja e taksës antikombëtare të Rrugës së Kombit. Edi Rama e vendosi atë taksë për të shprehur urrejtjen e tij ndaj ndërtimit të asaj rruge. Ai dërgoi grupin e tij për të bllokuar hapjen e tunelit të Kalimashit. Taksa dhe trau do të hiqen muajt e parë, në vendimet e para të PD-së”, tha Berisha.

Në bashkëbisedimin me qytetarët në Facebook, Berisha i bëri thirrje qytetarëve të Dirbës dhe jo vetëm, të mos lejojnë ndërtimin e Skavicës që planifikon ‘zhdukjen’ e 40 fshatrave të Luginës së Drinit.

“Institucionet e këtij vendi janë në dorë të një njeriu. Shqipëria është diktaturë e një partie. Çdo pushtet në këtë vend, buron nga PS. Kështu që ideja e kundërshtimit institucional të Skavicës është për fat të keq, fiktive. Kundërshtimi i vetëm është popullor. Qytetarët e Dibrës dhe mbarë shqiptarët, nuk duhet të lejojnë Edi Ramën që të zhdukën 40 fshatra të luginës së Drinit, pjesës më pjellore të Dibrës. Këtu mbetet një mobilizim popullor që asnjë kompani mund të mendojë se mund të ndëshkojë Dibrën me projekte të Enver Hoxhës, të zbatuar nga pasardhësi i tij, Edi Rama”, shtoi Berisha.

Të fundit