Flash News

Ditari i Opozitës

Etiketoi emigrantët shqiptarë si kriminelë, Tabaku i përgjigjet Braverman: Minoriteti i minoritetit nuk përfaqëson më të mirën e Shqipërisë

Etiketoi emigrantët shqiptarë si kriminelë, Tabaku i

Çështja e emigrantëve të paligjshëm shqiptarë është kthyer në problem në Britaninë e Madhe. Sekretarja e Brendshme, Suella Braverman Suella Braverman po përballet me shqyrtimin e një deputeti shqiptar për komentet e saj në lidhje me emigrantët.

Sekretari i Brendshëm ka bërë thirrje vazhdimisht për veprime të ashpra ndaj azilkërkuesve që kalojnë Kanalin me synimin për të krijuar një jetë të re në MB. Ajo në fillim i referonte si “kriminelët shqiptarë”, që ndihmonin emigrantët të kalonin Kanalin gjatë një debati në Commons vitin e kaluar, duke shkaktuar një grindje.

Në lidhje me këtë gjë ka folur dhe Jorida Tabaku. Kryetarja e Këshillit Kombëtar të Integrimit në një intervistë për GB News kritikoi Braverman për “veçimin” e komunitetit të kombit të Evropës Lindore.

“Kam studiuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe si shqiptare jam ndjerë shumë e kërcënuar nga komentet e saj. Si politikan, më vinte keq që komuniteti i mahnitshëm shqiptar po veçohej, sulmohej, ngacmohej vetëm sepse kishte një problem. Ne duhet të pranojmë se ka një problem që duhet trajtuar në të dyja mënyrat."

"Ka një problem në Britaninë e Madhe me sistemin që ekziston atje, por edhe në Shqipëri ka një problem sepse njerëzit po ikin. Sa më e lartë të jetë shkalla e largimit të njerëzve, duhet të na bëjë ne politikanët në Shqipëri të kuptojmë se duhet trajtuar nga brenda dhe jo vetëm ta lëmë fajin në anën e Mbretërisë së Bashkuar”.

Ngjarja vjen teksa kryeministri shqiptar, Edi Rama, qortoi Sekretaren e Brendshme përpara një takimi me homologun e tij Rishi Sunak, duke e cilësuar sjelljen e saj si “të turpshme”.

E pyetur nëse komentet e Braverman ishin marrë në mënyrë të gabuar, Tabaku thotë se Sekretari i Brendshëm ka mbajtur të njëjtin tregim për një periudhë të gjatë.

"Kjo ka ndodhur për muaj të tërë dhe ajo e ka përsëritur këtë disa herë. Është e vërtetë që ka shqiptarë të lidhur me krimin e organizuar, por këta janë një pakicë e një pakice. Shumica e shqiptarëve atje, ka një komunitet të madh prej 200,000 shqiptarësh, po ecin mjaft mirë.

“Ne kemi studentë atje, kemi pronarë biznesesh dhe sipërmarrës. Minoriteti i minoritetit nuk përfaqëson më të mirën e vendit tonë. Këto komente u përsëritën disa herë dhe isha i lumtur kur pashë kryeministrin britanik të thoshte se i vinte keq që kjo u mor si rast”.

 

Të fundit