Flash News

Ditari i Opozitës

Raporti i ODIHR për zgjedhjet e 14 majit, Zhulali: Nuk i njeh as si legjitime, as si të lira

Raporti i ODIHR për zgjedhjet e 14 majit, Zhulali: Nuk i njeh as si

Drejtuesja e Departamentit të Marrëdhënieve me Jashtë në PD, Ilda Zhulali ka komentuar raportin përfundimtar të OSBE/ODHIR për zgjedhjet vendore të 14 majit.

E ftuar në Syri Tv, Zhulali tha se raporti kishte nota më kritike që ka pasur ndonjëherë me një gjuhë të drejtpërdrejtë. Sipas saj, ky raport tregon qartazi se ODIHR nuk i njeh zgjedhjet as si legjitime, as si të drejta, as si të barabarta dhe as si të lira.

“Ky është një raport me notat më kritike që ka pasur ndonjëherë ODIHR me një gjuhë të drejtpërdrejtë dhe përmes gjuhës teknike ODHIR nuk i njeh këto zgjedhje, as si legjitime, as si të drejta, as si të barabarta dhe as si të lira.

Pra ne nuk kemi të bëjmë më në Shqipëri me zgjedhje të lira dhe demokratike por me vjedhje të organizuara autokratike. Ky është përkufizimi më i saktë që ODIHR e ka bërë nga fillimi deri në fund të raportit duke nxjerrë të gjitha elementët teknikë dhe politik të tij.

Opozita shqiptare jo thjesht ka bërë vërejte për mënyrën e organizimit të zgjedhjeve por i ka denoncuar qoftë publikisht qoftë pranë organeve që janë të detyruara sipas ligjit të merreshin me trajtimin e tyre duke përfshirë KQZ-në me 3 organet e saj, në KLGJ në SPAK në Prokurori por sikurse e pranon dhe ODIHR sistemi juridik në fuqi në Shqipëri nuk është efektiv për të adresuar asnjë nga këto shqetësime”, tha Zhulali.

Të fundit