Flash News

Ditari i Opozitës

Salianji: Tani ka rënë TIMS në Rinas, të hetohet në të gjitha institucionet

Salianji: Tani ka rënë TIMS në Rinas, të hetohet në

Deputeti demokrat Ervin Salianji deklaron se çdo e dhënë personale ishte në duart e patronazhistëve që i përdornin të dhënat e qytetarëve jo vetëm për fushatë, por përcaktonin edhe bindjet politike të qytetarëve.

Në Ora News, ai shtoi opozita kërkon hetimin e të gjithë këtyre elementëve që janë prezantuar në publik, duke theksuar se duhet forcuar edhe ligji për mbrojtjen e të dhënave.

Sipas tij, sistemi TIMS akoma nuk punon momentalisht në Rinas.

SalianjiÇdo e dhënë personale ishte në duart e patronazhistëve që i përdornin të dhënat e qytetarëve jo vetëm për fushatë, por përcaktonin edhe bindjet politike të qytetarëve. Po ashtu në të njëjtin nivel skandali ishte edhe shpërdorimi dhe publikimi i të dhënave personale të qytetarëve dhe hakërrimi me të dhënat bankare. Po ashtu edhe të dhënat e targave dhe kulmoi me sistemin e TIMS ku edhe SHBA-të shprehën shqetësimin.

Sot kishim një rast tjetër, që të ketë një plotësim të të dhënave për këtë rast nga AMP dhe përkoi edhe me një sulm kibernetik rus. Tani më thonë se sistemi TIMS akoma nuk punon momentalisht në Rinas.

Ne kërkojmë hetimin e të gjithë këtyre elementëve që i kemi prezantuar në publik. Kërkojmë që të bëjmë hetim në të gjithë institucionet për rrjedhjen e këtyre të dhënave dhe të forcojmë mbrojtjen e të dhënave të qytetarëve. Nuk besoj se kjo vepër penale është bërë vetëm nga specialistë, pa dijeni e eprorëve të ministrisë së Brendshme apo kryeministrit.

 

               

 

 

Të fundit