Flash News

E-TJERA

Adriatik Lapaj: Kam nisur krijimin e një partie politike!

Adriatik Lapaj: Kam nisur krijimin e një partie politike!

Avokati Adriatik Lapaj konfirmoi se ka nisur rrugëtimin për krijimin e një partie të re politike.

I ftuar në Report Tv, Lapaj nuk zbuloi shumë detaje lidhur me këtë nismë, ndërsa komentoi miratimin sot në Kuvend për rritjen e pagave për administratën prokurorët e gjyqtarët, si edhe për vetë qeverinë dhe kryeministrin.

Lapaj tha se kjo rritje pagash nëse ishte e sinqertë nga ana e qeverisë, do duhej të ishte bërë para zgjedhjeve.

“Pse nuk e bënë para zgjedhjeve. Po pak ditë pas zgjedhjeve. A është e sinqertë, ta bënin pa zgjedhjeve. Kjo nuk më qëndron mirë. Kam thënë gjithmonë, këtu mund të thonë populsit si të duan, shteti ndërtohet me rroga. Shteti cilësor ndërtohet duke mirëpaguar funksionarët e vet.

Ne kur bëjmë llogaritë, x ministër është i korruptuar, duhet të llogarisim si do jetonte një ministër dhe nuk është i korruptuar, shteti ndërtohet me rroga të mirëpaguara në çdo doktor, nga mjeku, tek gjyqtari se rikthehen në buxhet shumëfish kur performon.

Problemi është që shteti të paguhet mirë, po edhe qytetari i zakonshëm të trajtohet me dinjitet dhe të paguhet mirë, që nga pensionit. Të këtë një balancë logjike. Kur thua u rritën rrogat do thoja duhet të rriten në të gjithë sektorët”, tha Lapaj.Të fundit