Flash News

E-TJERA

Avokati i kontrollorëve: 24 të shoqëruar, 4 u lanë të lirë; pse akuza e shpërdorimit të detyrës nuk qëndron

Avokati i kontrollorëve: 24 të shoqëruar, 4 u lanë të
Rezart Kthup

Avokati i punonjësve të Albcontro, Rezart Kthupi bëri me dije se janë shoqëruar rreth 24 kontrollorë dhe se katër prej tyre janë lënë të lirë.

Avokati tha se ata janë shoqëruar pas mesnatës. Sipas tij, kontrollorët janë marrë në pyetje, por ende nuk janë lëshuar fletë-arreste

“Janë shoqëruar rreth 24 kontrollorë. Janë shoqëruar mbrëmë në 12:00 të natës. Një pjesë e të shoqëruarve janë marrë nga hoteli pranë Albcontrol ku ndodheshin dhe të tjerë që janë thirrur në mënyrë telefonike dhe janë paraqitur në mënyrë vullnetare. Nga këta 24, 4 sapo kanë dalë nga policia. Sipas atyre që kanë dalë, kontrollorët janë marrë në pyetje. Kanë dhënë shpjegim për situatën. Për këta të katërt që kanë dalë, nuk ka akuza të ngritur”, tha avokati.

Ky i fundit tha se akuza e shpërdorimit të detyrës nuk mund të qendrojë, me argumentin se, kontrollorët nuk janë punonjës të administratës publike, ndërsa shtoi se Albcontrolli është sh.a, enitet i pavarur nga shteti.

Të fundit