E-TJERA

"Business Insider" rendit çështjet ku loboi McGonigal në Shqipëri

"Business Insider" rendit çështjet ku loboi McGonigal

"Business Insider" ka bërë një shkrim të zgjeruar dhe me detaje të reja për ish-agjentin e FBI-së, Charles McGonigal .

Në shkrimin ekskluziv të "Insider" vihet në dukje lidhja e ish-zyrtarit të FBI-së me kryeministrin shqiptar.

"Ndikimi i padive të McGonigal është ende i valëzuar nëpër botën e zbatimit të ligjit. Akuzat akuzojnë një zyrtar në qendër të hetimit Trump-Rusi për shitjen e fshehtë të aksesit të tij, pranimin e paketave të parave të gatshme në takime të fshehta me dikë që kishte lidhje me inteligjencën shqiptare. McGonigal, një anëtar i nivelit të lartë të komunitetit të zbatimit të ligjit të qytetit, një njeri që e kishte integruar plotësisht veten në një rreth të fuqishëm besimi ku ndërrohen favoret dhe qarkullojnë inteligjencë të ndjeshme, akuzohet se është në dorë. Nëse aktakuzat janë të sakta, McGonigal po bënte një jetë të rrezikshme të dyfishtë, pikërisht nën hundën e disa prej policëve më të mprehtë në Amerikë. Por ajo që mund të jetë më e habitshme në lidhje me çështjen kundër McGonigal është se sa lirë ai pretendohet se i ka dhënë me qira kompetencat e tij të zbatimit të ligjit. Një aktakuzë sugjeron se për 225,000 dollarë, bashkëpunëtorët e McGonigal-it e detyruan atë të lobonte te kryeministri shqiptar për dhënien e licencave të shpimit të fushës së naftës dhe më pas të hapte një hetim të FBI-së lidhur me një shtetas amerikan që kishte lobuar për një nga kundërshtarët politikë të kryeministrit,"- shkruan Insider.

"Organizimi i një takimi për një ekzekutiv nga një kompani farmaceutike boshnjake me një zyrtar amerikan në Kombet e Bashkuara u tha se ishte një artikull më i shtrenjtë - 500,000 dollarë, pretendohet në një aktakuzë. Është e paqartë nëse ato para janë materializuar ndonjëherë,"- vijon më tej Business Insider.

Të fundit