Flash News

E-TJERA

Deputeti i 'Forza Italia' në Kuvendin Kombëtar të PD: Italia dhe Shqipëria ndajnë bashkë një zemër

Deputeti i 'Forza Italia' në Kuvendin Kombëtar të PD:

Punimet e Kuvendit Kombëtar të PD e ka përshëndetur sot, deputeti italian i Forza Italia, Alesandro Batilokio. Ai tha se ndihet i lumtur që merr pjesë në këtë takim, ndërsa shtoi se Italia dhe Shqipëria janë dy vende simotra, të cilat ndajnë bashkë një zemër dhe në mes kanë vetëm detin Adriatik.

“Italia dhe Shqipëria janë dy vende simotra, të cilat ndajnë bashkë një zemër dhe në mes kanë vetëm detin Adriatik. Është diçka e shkruar në librat e historisë dhe të gjeografisë. Aktualiteti thotë që rreh 20% e shkëmbimeve tregtare ndodhin midis Italisë dhe Shqipërisë dhe Italia është vendi i parë pritës i produkteve shqiptare.

Kjo lidhje nuk përcaktohet vetëm nga arsyet ekonomike, por mbi të gjitha përcaktohet nga një eupati dhe nga një miqësi e fortë midis vendeve tona. Janë rreth 500 mijë shqiptarë që sot jetojnë dhe janë integruar në mënyrë perfekte dhe kemi shembullin e dy zotërinjve të nderuar këtu prezent, që janë absolutisht të integruar.", tha ai. 

 

 

Të fundit