Flash News

E-TJERA

Dyshimet për mpiksjen e gjakut, EMA jep të dhëna të tjera për AstraZeneca

Dyshimet për mpiksjen e gjakut, EMA jep të dhëna të tjera

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) do të prezantojë të tjera të dhëna për vaksinën AstraZeneca në lidhje me mpiksjen e gjakut.

BBC shkruan se  të dhënat do t'i prezantojnë drejtori ekzekutiv i EMA Emerr Cooke dhe kryetarja e Komitetit të Sigurisë në EMA, Sabine Starus.

Veç EMAS, edhe Agjencia Rregullatore e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore në Britaninë e Madhe, po kryen hetime në lidhje me pretendimet e ngritura për mpiksjet e gjakut.

Deri më tani nuk ka prova që dëshmojnë se AstraZeneca shkakton mpiksje të gjakut, pasi mpiksja është normale në rastet e të vaksinuarve.

Në Shqipëri deri më tani me vaksinën AstraZeneca janë vaksinuar mësuesit. 

Të fundit