Flash News

E-TJERA

Gazetari: 5-7% e efektivëve të Policisë përdorin telefona të kriptuar

Gazetari: 5-7% e efektivëve të Policisë përdorin telefona

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla miratoi urdhrin e posaçëm që lidhet me vetëdeklarimin e të gjithë punonjësve të Policisë së Shtetit, AMP dhe Gardës së Republikës, për të parë nëse kanë përdorur aplikacionet SKY ECC apo Encro Chat.

Gazetari Basir Çollaku tha në një intervistë për Euronews Albania se 5-7% e policisë përdorin aplikacionet SKY ECC.

Ndër të tjera, Çollaku tha se urdhri i Ballës është i gjithi një show pasi nuk mund të verifikohen aq shumë formularë.

“Me çfarë të drejte vjen ky urdhër nga ministri i Brendshëm, çfarë indicie ka për oficerë të caktuar policie që X është i përfshirë në grupe kriminale. Është një show, mbi 13 mijë formularë ku do i verifikosh? Dihet qe  rreth 5-7 për qind e trupës policore janë përdorues të këtyre aplikacioneve të numrave të telefonave të kriptuar dhe nuk vjen një listë e punonjësve të policisë. Nuk ka një listë të caktuar që këta oficerë janë përfshirë ose jo. Është e gjitha një show”, tha gazetari.

Të fundit