Flash News

E-TJERA

Inceneratori i Fierit, GJKKO dënon me 2.8 vite burg Alqi Bllakon, 12 vjet për Klodian Zoton

Inceneratori i Fierit, GJKKO dënon me 2.8 vite burg Alqi Bllakon, 12 vjet

Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar (GJKKO) ka dhënë sot vendimin për ish deputeti e PS, Alqi Bllako, lidhur me aferën e inceneratorit të Fierit.

GJKKO e ka dënuar Bllakon me 4 vite burg, por me gjykimin e shkurtuar do të vuajë 2.8 vite burg.

Po ashtu, ish ministri Lefter Koka është dënuar me 10 vite burg dhe me gjykim të shkurtuar do të vuajë 8 vite burg, ndërsa Klodian Zoto, administrator i kompanisë koncensionare dënohet me 12 vite dhe me gjykim të shkurtuar do të vuajë 8 vite burg.

Klodian Zoto akuzohet për korrupsion, për mashtrim, skema për mashtrimin me TVSH si dhe pastrim parash. 

Të pafajshëm janë shpallur Albert Dervishi, Arjola Kodra dhe Juri Imeraj.

Pellumb Abeshi, ish-zyrtari i ministrisë së Mjedisit, është dënuar me 3.6 vite burg, por me gjykim të shkurtuar do të vuajë 2.4 burg.

Dënimet:  

1-Lefter Koka 10 vite burg, 6.8 me gjykim të shkurtuar
2-Alqi Bllako 4 vite burg, 2.8 me gjykim të shkurtuar
3-Klodian Zoto 12 vite burg, 8 me gjykim të shkurtuar
4-Arben Dervishaj i pafajshëm
5-Arjola Kodra e pafajshme
6-Pëllumb Abeshi 3.6 vite burg, me gjykim të shkurtuar 2.4 vite
7-Florian Muçaj 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
8-Azem Shatëri 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
9-Erjon Murataj 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
10-Loren Dusha 7 vite burg, 4.8 me gjykim të shkurtuar
11-Sabina Cenoimeri 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
12-Juri Imeraj, pafajshëm
13-Regan Merdani 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
14-Gentian Zifla 3 vite burg, 2 me gjykim të shkurtuar
15-Arber Denizi  7 vite burg, 4.8 me gjykim të shkurtuar

 

Të fundit