Flash News

E-TJERA

Jo vetëm Fredi Beleri, e burgosura italiane zgjidhet deputete e Parlamentit Europian nga qelia

Jo vetëm Fredi Beleri, e burgosura italiane zgjidhet deputete e Parlamentit

Rasti i Fredi Belerit nuk është i vetmi rast i cili ndonëse i burgosur, arriti të zgjidhet deputet i Parlamentit Europian nga qelia. Rasti tjetër u regjistrua në Itali, ku Ilaria Salis mori 165 mijë vota nën siglën e Aleancës së Gjelbër dhe të Majtë.

llaria Salis ishte një kandidate për partinë e të Gjelbërve dhe Aleancës së Majtë të Italisë (AVS), e cila fitoi 6.7%.

Pasi qëndroi në burg për më shumë se një vit, Salis iu dha arrest shtëpie muajin e kaluar.

"Ne kemi pasur gjashtë eurodeputetë të zgjedhur dhe mes tyre është Ilaria Salis," thotë Nicola Fratoianni, një nga drejtuesit e partisë. "Tani ne duam Ilaria këtu në Itali - e lirë dhe me imunitet, e gatshme për të kryer mandatin e saj."

 

Të fundit