Flash News

E-TJERA

Komisioni Rregullator i KQZ-së: Fushata për zgjedhjet e pjesshme lokale nis më 19 shkurt

Komisioni Rregullator i KQZ-së: Fushata për zgjedhjet e pjesshme

Fushata për zgjedhjet e pjesshme lokale në 6 bashki pa kryetarë nis në 19 shkurt.

Vendimin e ka marrë Komisioni Rregullator në KQZ, ndonëse fillimisht përfaqësuesi i Partisë Demokratike Indrit Sefa kërkoi më shumë kohë, që fushata të nisë në 7 shkurt.

Anëtarët e komisionit deklaruan se në kushtet që po mbahen këto zgjedhje , nuk ka kohë të mjaftueshme që kandidatët të prezantojnë programet e tyre jo më shumë se në një afat prej 2 javësh.

Sipas këtij vendimi, afati për dorëzimin e anëtarëve të KZAZ është 25 janari.

Zgjedhjet do të zhvillohen në Shkodër, Dibër, Durrës, Vorë, Rrogozhinë dhe Lushnjë. Ndonëse në shumicën e tyre, këto bashki ishin prej shumë kohësh, pa një kryetar të zgjedhur, presidenti Meta priti vendimin e Gjykatës Kushtetuese për zgjedhjet e 30 qershorit 2019, për të dekretuar votimet e reja.

 

Të fundit