Flash News

E-TJERA

Komiteti i Mbrojtjes Civile i dha dritën jeshile, ministria nis negociatat me vendet partnere për zëvëndësimin e kontrollorëve

Komiteti i Mbrojtjes Civile i dha dritën jeshile, ministria nis negociatat
Foto ilustruese

Komiteti i Mbrojtjes Civile u mblodh një ditë më parë, ku autorizoi ministren e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Ballukun për zëvëndësimin e kontrollorëve në Rinas dhe zgjidhjen e situatës.

Sipas vendimit, Balluku mund të bëjë zëvendësimin e tyre me kontrollorë të rinj vendas ose të huaj. Pas autorizimit kanë nisur negociatat me disa vende partnere.

Ndërkohë fluturimet vijojnë të mbeten të bllokuara dhe dhjetra qytetarë qëndrojnë në prite në aeroportin “Nënë Tereza”.

Prej mëngjesit e së mërkurës, punonjësit e Albcontrol protestojnë për pagat dhe kushtet e punës. Pezullimi i punës nga ana e tyre ka sjellë bllokimin e fluturimeve në Rinas.

Të fundit