Flash News

E-TJERA

Lojtarët e Gjermanisë nuk do të përballen me masa disiplinore nga FIFA për mbulimin e gojës

Lojtarët e Gjermanisë nuk do të përballen me masa

Gjermania nuk do të përballet me masa disiplinore nga FIFA për mbulimin e gojës në gjestin e saj para ndeshjes sot, sipas Sky News.

Më herët sot, lojtarët e Gjermanisë mbuluan gojën gjatë një fotografie të ekipit në Kupën e Botës në një protestë të dukshme kundër ndalimit të shiritit të krahut të FIFA-s, OneLove.

FA nuk pranoi të komentojë nëse skuadra e Anglisë do të kopjonte gjestin gjerman përpara ndeshjes së tyre kundër SHBA-së të premten.

Në një postim në Twitter nga federata gjermane thuhej: "Ne donim të përdornim shiritin e kapitenit tonë për të mbajtur qëndrim për vlerat që mbajmë në ekipin kombëtar të Gjermanisë: diversitetin dhe respektin reciprok. Së bashku me kombet e tjera, ne donim që zëri ynë të dëgjohej. Nuk ishte për të bërë një deklaratë politike - të drejtat e njeriut janë të panegociueshme. Kjo duhet të merret si e mirëqenë, por ende nuk është kështu. Kjo është arsyeja pse ky mesazh është kaq i rëndësishëm për ne. Të na mohosh shiritin është njësoj si të na mohosh një zë. Ne i qëndrojmë qëndrimit tonë."

 

Të fundit