Flash News

E-TJERA

New York Post: Si u përfshi Dorian Duçka në çështjen e Hunter Biden dhe roli i Charles McGonigal

New York Post: Si u përfshi Dorian Duçka në

New York Post

Gal Luft, "dëshmitari i zhdukur" i arratisur i hetimit të korrupsionit të Biden, i ka ofruar prova të reja hetimit për shkarkimin e Dhomës së Përfaqësuesve në lidhje me një “nishan” të FBI-së që informoi Hunter Biden se partnerët e tij kinezë ishin përmendur në katër aktakuza të vulosura në vitin 2017 nga prokurorët federalë të Manhatanit në Distriktin Jugor të Nju Jorkut.

Profesori izraelit dhe ish-oficeri i Forcave të Mbrojtjes të Izraelit ka qenë në arrati për gjashtë muaj, pasi ka hequr dorë nga lirimi me kusht në Qipro, ku ai ishte në pritje të ekstradimit në Shtetet e Bashkuara me akuza për armëmbajtje dhe lobim të huaj, të ngritura gjithashtu nga SDNY.

Në një letër të hapur drejtuar përfaqësuesve James Comer (R-Ky.), Jim Jordan (R-Ohio) dhe Jason Smith (R-Mo.), tre kryetarët e komiteteve të Dhomës së Përfaqësuesve që drejtojnë hetimin e shkarkimit, Luft pretendon se informimi për drejtuesit kinezë i CEFC erdhi në të njëjtën ditë kur djali i parë shkroi një mesazh WhatsApp duke tronditur një punonjës tjetër të CEFC-së për miliona dollarë për një çështje "shumë konfidenciale dhe të ndjeshme ndaj kohës", ndërsa pretendonte se babai i tij ishte në dhomë me të.

"Unë jam ulur këtu me babanë tim dhe ne do të donim të kuptonim pse angazhimi i marrë nuk është përmbushur," i shkroi Hunter punonjësit të CEFC Raymond Zhao më 30 korrik 2017, në një mesazh WhatsApp që iu prezantua Kongresit në qershor gjatë dëshmi nga sinjalizuesi i IRS Gary Shapley.

Më vonë atë natë, ekzekutivi i CEFC, Patrick Ho, i cili po qëndronte në një hotel në Manhattan, mori një telefonatë urgjente nga presidenti i CEFC Chan Chauto në Shangai, i cili i tha të largohej menjëherë nga SHBA, sipas Luft, i cili flet rregullisht me Ho.

Të nesërmen, Ho fluturoi për në Hong Kong, ku qëndroi për katër muaj.

Zhao i tha Hunter-it në një WhatsApp më 31 korrik 2017, se “CEFC është e gatshme të bashkëpunojë me familjen. Ai mendon se tani prioritet është zgjidhja e problemit të përmendur mbrëmë.”

Brenda nëntë ditëve nga mbyllja e WhatsApp, CEFC do t'i dërgonte 5.1 milionë dollarë subjekteve në SHBA për t'i transferuar te Hunter.

Luft, i cili gjithashtu kishte fituar para përmes një partneriteti me CEFC, fluturoi në Hong Kong për të parë Ho më 14 gusht 2017, dy javë pas largimit të tij të papritur. Ho i tha atij për paditë e SDNY dhe se Hunter kishte një nishan brenda FBI-së që e kishte informuar. Nofka kineze për nishanin ishte "Një sy".

“Ekzistenca e një nishani të mundshëm brenda FBI-së dhe/ose Departamentit të Drejtësisë, i cili u ka përcjellë individëve kinezë informacione rreth aktakuzave të vulosura, me sa duket, deri më sot nuk është zgjidhur kurrë”, shkroi Luft në letrën e tij drejtuar Comer. "Ndoshta Kongresi duhet ta hetojë këtë çështje si pjesë e hetimit të tij për shkarkim."

Informacioni për drejtuesit e CEFC erdhi në një fazë vendimtare në negociatat e tyre për të blerë në kompaninë ruse të energjisë në pronësi të Rusisë Rosneft dhe erdhi vetëm 10 ditë përpara një takimi midis një punonjësi të CEFC në Shqipëri dhe Charles McGonigal, atëherë shefi i kundërzbulimit në Zyra e FBI-së në Nju Jork, e cila kishte vëzhguar Ho dhe bashkëpunëtorët e tij. McGonigal u deklarua fajtor të premten për fshehjen e të paktën 225,000 dollarëve në para të gatshme nga një ish-zyrtar i inteligjencës shqiptare.

Më 8 shtator 2017, CEFC njoftoi planet e saj për të blerë një aksion prej 9.1 miliardë dollarësh në Rosneft.

Më 9 shtator 2017, McGonigal takoi Dorian Ducka, një punonjës i CEFC dhe bashkëpunëtor i Hunter Biden, në Shqipëri, sipas aktakuzës së tij. Në takim ishte edhe kryeministri shqiptar Edi Rama. Me kërkesë të Duckës, McGonigal i kërkoi Ramës që të jetë i kujdesshëm për dhënien e licencave për shpimin e fushës së naftës në Shqipëri për kompanitë ruse.

Më 10 shtator 2017, Hunter nënshkroi një letër angazhimi të avokatit për të përfaqësuar Ho të CEFC-së për një mbajtës prej 1 milion dollarësh.

Më 19 nëntor 2017, McGonigal pati një tjetër takim në Shqipëri me Duckën, sipas aktakuzës së tij.

Se si McGonigal përshtatet në foton e Biden-CEFC është ende për t'u përcaktuar, por ai ishte në krye të kundërzbulimit të FBI-së në Nju Jork në kohën kur SDNY po vëzhgonte Ho dhe bashkëpunëtorët e tij, kështu që ai duhet të ketë qenë në dijeni të lidhjes së Hunterit.

Të fundit