Flash News

E-TJERA

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan shkarkimin e Metës, zbardhet kërkesa

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Është konkretizuar sot nisma për fillimin e procedurave ligjore që parashikojnë shkarkimin e presidentit Ilir Meta.

50 deputetë kanë firmosur një kërkesë, të cilën më pas ia kanë dërguar kreut të Kuvendit, Gramoz Ruçi, me argumentin se kreu i shtetit ka shkelur kushtetutën para dhe gjatë fushatës elektorale.

Në kërkesë thuhet se nisma vjen me qëllimin e sigurimit të besueshmërisë së popullit te roli i kreut të Shtetit si një nevojë e shteti të së Drejtës dhe se ka cenuar ndjeshëm besueshmërinë e qytetarëve tek roli i Presidentit dhe nuk e ka ushtruar detyrën e tij në përputhje me Kushtetutën.

Ndërkohë, sot u mblodh Konferenca e Kryetarëve ku u vendos që kërkesa të hyjë në kalendarin e punës së Kuvendit si dhe vendosi zhvillimin e seancave plenare në datat 4 maj, 6 maj, 13 maj dhe 20 maj 2021.

Më poshtë, renditen emrat firmëtarë dhe kërkesa ndaj Ruçit:

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Nga Majko, Balla, Braho, kush janë 50 deputetët që kërkuan

Të fundit