Flash News

E-TJERA

Pasi zgjati mandatin në krye të Akademisë së Shkencave, Gjinushi kërkon më shumë fonde

Pasi zgjati mandatin në krye të Akademisë së Shkencave,

Kryetari i Akademisë së Shkencave, ish-politikani Skender Gjinushi ka shfrytëzuar diskutimin mbi mbrojtjen e ekosistemit dhe ujarëve në vend për të kërkuar më shumë fonde.

Para kolegëve të tij vendas e të huaj ai thekson domosdoshmërinë e financave për kërkimin shkencor në çdo fushë.

“Është shumë i domosdoshëm jo vetëm për zhvillimin ekonomik, por edhe për vetë arsimin sepse është ushqimi bazë për të kualifikuar trupën pedagogjike dhe akademike, duke ngritur nivelin e gjithë sistemit.”

Kujtojmë se dy muaj më parë PS votoi në mënyrë të njëanshme zgjatjen e mandatit të Gjinushit në krye të Akademisë, akt ky që është shoqëruar me kundërshtime dhe debate të shumta.

 

 

 

Të fundit