Flash News

E-TJERA

Pë*dhunuan dhe vranë studenten, burg përjetë për shqiptarin dhe grekun

Pë*dhunuan dhe vranë studenten, burg përjetë për

Janë dënuar me burgim të përjetshëm dy të rinjtë  e akuzuar për vrasjen dhe përdhunimin e Eleni Topaloudi.

26-vjeçari Roditis dhe i bashkakuzuari me origjinë shqiptare u dënuan me burgim të përjetshëm për krimet e vrasjes me dashje dhe përdhunimi në grup i studentes. Gjykata e Apelit nuk njohu asnjë lehtësim për ta, raportojnë mediat greke.

Gjatë seancës, prokurorja Eleni Kovtaktsi propozoi që të absorbohen arsyet e ankimit të paraqitura nga 26-vjeçari Roditis dhe i bashkëpandehuri i tij 24-vjeçar, duke theksuar se dënimi i Gjykatës së Apelit ka një specifikë dhe arsyetimi i detajuar siç kërkohet nga Kushtetuta dhe ligji.

Dy të dënuarit argumentuan ndër të tjera se gjatë gjykimit të tyre në Gjykatën e Apelit është cenuar prezumimi i pafajësisë së tyre, pasi nuk kanë pasur një gjykim të drejtë, por edhe për shkak të publicitetit të madh që kishte marrë çështja. Ata gjithashtu argumentuan se provat serioze nuk u morën parasysh nga gjykata dhe së fundi faktorët lehtësues nuk u njohën.

Të fundit