Flash News

E-TJERA

Programet ekonomike të partive, sondazhi: 67% e bizneseve mbështesin propozimin e opozitës për taksën 9%

Programet ekonomike të partive, sondazhi: 67% e bizneseve mbështesin
Foto ilustruese

Qëndra e Studimeve të Konfindustrisë ka realizuar një sondazh, lidhur me mbështetjen që kanë nga bizneset, programet ekonomike të partive politike në kuadër të zgjedhjeve.

Sondazhet kanë përfshirë muajin shkurt dhe javën e parë të marsit dhe janë pyetur 143 biznese të kategorive të mesëm dhe të mëdhënj në qarqet Tiranë, Durrës, Elbasan.

Sektorët që janë përfshirë në sondazh janë industria, prodhimi, shërbimet, agroindustria, etj,.

Sa i përket taksës së sheshtë 9% të propozuar nga opozita, 67% e bizneseve e mbështesin, ndërsa 33% e tyre shprehën besim të ulët ose nuk e mbështetën.

Ndërsa pyetjes, nëse duhet të zbatohen të  njëjtat politika fiskale taksimi, 71% e bizneseve ishin kundër dhe 29% u shprehën pro.

Të fundit