Flash News

E-TJERA

SPAK kërkoi 1 vit burg për fshehje pasurie, ish-kreu i Kushtetueses Bashkim Dedja dëshmon në gjykatë

SPAK kërkoi 1 vit burg për fshehje pasurie, ish-kreu i Kushtetueses

Ish-kreu i Gjykatës Kushtetuese ishte i pranishëm në seancën gjyqësore, ku ka bërë mbrojtjen për akuzat e ngritura ndaj tij për fshehje pasurie.

Ai është shprehur se huanë 10 mijë euro e ka marrë nga kunati i cili ka punuar në emigrim dhe nuk i ka deklaruar të ardhurat nga emigracioni.

Ndërkohë në lidhje me apartamentin në Tiranë ku ai banon, Dedja ka thënë se e ka marrë me kredi dhe do të paguajë deri në vitin 2023.

“Sa i takon huasë 10 mijë euro, janë të kunatit dhe ka punuar në emigrim dhe janë të deklaruar të ardhurat nga emigracioni. Sa i takon apartamentit në Tiranë kam marrë kredi për të, dhe do paguaj deri në vitin 2023”, është shprehur Deda.

Prokuroria e Posaçme kishte kërkuar 1 vit burg për Bashkim Dedën, ku sipas tyre ai ka fshehur në deklarime një apartament të ndodhur në kompleksin “Ormars”, Kryemëdhenj, Golem.

Gjithashtu ai ka bërë deklarim të rremë të burimit të krijimit të apartamentit në Tiranë me sipërfaqe 146 m2, lidhur me një hua të marrë nga kunati i tij. Për 10 mijë euro të marra hua nga Bashkim Dedja sipas SPAK, nuk justifikohen nga personi që ia ka dhënë.

 

Të fundit