Flash News

E-TJERA

Studimi/ Shumica e shqiptarëve mendojnë se e krimi i organizuar ndikon në vendimmarrjen e prokurorive dhe gjykatave

Studimi/ Shumica e shqiptarëve mendojnë se e krimi i organizuar ndikon

Shumica e shqiptarëve mendojnë se e krimi i organizuar ndikon në vendimmarrjen e prokurorive dhe gjykatave.

Ky përfundim është rezultat i një studimi të kryer nga Qendra për Studimin e Demokracisë dhe Qeverisjes financuar nga fondacioni Friedrich Ebert.

Sipas studimit, 65% janë dakord se krimi i organizuar ndikon në vendimmarrjen e prokurorive dhe 68% janë dakord se krimi i organizuar ndikon në vendimmarrjen e gjykatave. Vetëm një përqindje e vogël mendojnë se nuk ka një ndikim të tillë në prokurori dhe në gjykata prej 6.2% dhe 5.7%, përkatësisht.

 

Të fundit