Flash News

E-TJERA

Teknologjia në zgjedhje, Kume: 14 maji tregoi se procesi dështoi

Teknologjia në zgjedhje, Kume: 14 maji tregoi se procesi dështoi

Eksperti i çështjeve zgjedhore Kristaq Kume i është rikthyer debatit për përdorimin e teknologjisë në zgjedhje.

I ftuar në Ora News, Kume tha se zgjedhjet e 14majit gjatë këtij viti treguan më së miri se ky proces dështoi.

Kume: Përdorimi i teknologjisë në zgjedhje ka një kusht që duhet të plotësohet; palët në garë duhet të kenë besim te teknologjia. Palët e treguan në 14 maj se nuk kanë besim tek ky kusht, madje e përdorin këtë teknologji dhe prandaj frikësohet ekspertiza për anatemimin e zgjedhjeve.

Teknologjia dhe votimi përmes saj duhet të realizohet përmes proceseve pilot dhe të procedohet më pas. Procesi pilot i 14 majit për mua tregoi se kjo gjë ka dështuar tashmë.

 

 

 

Të fundit