Flash News

E-TJERA

Trafik objektesh me vlerë, policia greke në kërkim të “Xhonit” nga Shqipëria

Trafik objektesh me vlerë, policia greke në kërkim të

Policia greke ka shpallur në kërkim një tregtare misterioze, dhe  krahun e saj të djathtë shqiptarin “Xhoni” që trafikon objekte të lashta me vlera të paçmueshme historike.

Takimi i “artë”, i organizuar nga dyshja misterioze me blerësit në ‘Taekëndo’ në Palio Faliro, shkoi keq në minutën e fundit, pasi policia zbuloi thesarin e 31 objekteve antike mes tyre dhe një monedhë ari që përshkruan Panën, e cila në ankandet zvicerane dhe amerikane është shitur për 4,400,000 franga zvicerane dhe 6,000,000 dollarë respektivisht.

Siç duket edhe nga shkresat e çështjes, policia prej disa kohësh po heton rastin e një organizate kriminale, anëtarët e së cilës janë një burrë me origjinë shqiptare, i quajtur “Xhoni” dhe një grua për të cilën informacionet thuhej se ajo në mënyrë të paligjshme zotëron një numër të madh antikash, të cilat synon t’i nxjerrë në shitje në të ardhmen e afërt dhe është aktive në rajonet më të gjera të Athinë dhe Greqisë veriore.

Të fundit