Flash News

Ditari i Opozitës

DP warns of lawsuits against Safet Gjic: It is "inflating" the administration for the campaign, and is making electoral investments

DP warns of lawsuits against Safet Gjic: It is "inflating" the

The branch of the Democratic Party in Kukës denounces that the state administration has been totally put in the service of the Socialist Party for the electoral campaign by carrying out illegal actions.

The chairman of this branch, Arif Rexhmati, in a statement to the media said that the municipality has increased the staff by hiring employees with party preferences in the service of voting, and unforeseen electoral investments are being made, outside any standard such as roads, sewers, network interference of water supply, repairs of power lines, which, according to him, in many cases have caused social conflicts. 

Concrete examples for employment, he said that only in Kukës Water Supply and Sewerage have been added over 20 seasonal employees, employed only for the election campaign.

He also cited the incident the day before when the residents of the village of Brekije expelled the mayor Safet Gjici after the latter's body had hit their fellow villager. He said that the Democratic Party has prepared criminal reports to the prosecutor's office regarding SP officials.

Full statement:

With three days left until the deep victory of the Democratic Party from the day of the elections, the rebirth, scared by the loss, has set in motion its entire structure in the service of the philosophy of blackmail, intimidation of employees and citizens.

Democratic Party - Kukes Branch, publicly denounces the illegal actions of the state administration, which is totally put in function of the candidate of the Socialist Party, using human resources, tools and public finances.

- In flagrant violation of the electoral law, public administration employees are removed and employed, with party preference and in the service of voting.

- Unforeseen electoral investments are made, outside any standard, such as roads, sewers, interventions in the water supply network, repairs of power lines with electoral poles, which in many cases have caused social conflicts.

Rasti me flagrant ka ndodhur me date 21.04.2021, qe per te bere nje takim elektoral ne fshatin Brekijë, “punembaruari” Safet Gjici, kishte derguar makinerite per mashtrimin e radhes, gjoja per mirembajtjen e rrugeve te brendshme te Njesise Administrative Topojan.

I emeruari i qeverise, qe paguhet nga taksat e qytetareve per t`ìu sherbyer atyre, shoqerohej nga badigarde dhe eskorta qe kane provokuar dhe goditur fizikisht banoret e fshatit Brekije.

Banoret e ketij fshati, te indinjuar nga  veprime te tilla, kane reaguar pa dallim bindjeje politike, duke perzene nga fshati i tyre perfaqesuesit e Rilindjes.

Politika e mashtrimit qe po perdoret prej tete vitesh, nga ky sekt i instaluar ne pushtet tregon se nuk njohin historine e Topojanit dhe te gjithe Kukesit, qe vetem nenshtrim e mashtrim nuk ka njohur asnjehere.

Gjate kesaj periudhe te fushates zgjedhore, nga ana e institucioneve shteterore, jane rekrutuar ne pune, militante te partise ne pushtet, jashte struktures organike te miratuar ne fillim te vitit, veprime te cilat bien ndesh me dispozitat ligjore te parashikuara ne Kodin Zgjedhor.

Permendim rastin e shoqerise se ujesjelles-kanalizimeve, me mbi 20 punonjes sezonal, te punesuar vetem per fushaten zgjedhore.

Po keshtu nga kjo shoqeri, vihen re investime elektorale, me preference edhe familjare duke kryer lidhje te pamiratuara nga Keshilli Teknik ne rrjetin kryesor te ujesjellesit, dhe si rrjedhoje banoreve qe perfshin zona e sherbimit te ujesjellesit, u eshte kufizuar orari i furnizimit me uje te pijshem.

Perdorimi i rrjeteve sociale brenda orarit zyrtar te punes, ne funksion te fushates elektorale, duke shantazhuar punonjesit e administrates publike, per te mbeshtetur direkt kandidatin e Partise Socialiste, perben nje shkelje te rende te ligjit zgjedhor, qe njekohesisht ngarkon drejtuesit e tyre me pergjegjesi penale.

Per rastet e mesiperme, Partia Demokratike – Dega Kukes si dhe Drejtuesi i saj Politik i Qarkut Kukes, ka bere gati kallzimet per ne prokurori, KQZ dhe SPAK

Knowing the certain loss that awaits him in Kukes and in all of Albania, there is a deliberate negligence in the organization and administration of the electoral process, such as the preparation of the premises of the VC and BCT, the organization of the training process of commissioners where we many administrative units they have failed, which endangers the smooth running or development under normal conditions of the April 25 parliamentary elections.

Latest news